image-317772-Eja-en-beeld-1-45c48.w640.jpg
Artzuid

Onder de titel Tussenruimte & Verbinding presenteert de Biënnale Artzuid meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties. 
Ook Eja Siepman van den Berg is met drie sculpturen vertegenwoordigd op de expo.
Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene tussenruimtes theatrale opstellingen te zien van klassieke beelden gecombineerd met hedendaagse figuratieve kunst. Nieuw is een pleinenroute met multidisciplinaire kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, debatten en happenings.17|05|19
15|09|19
image-317281-de-vrouwelijke-blik-verkooptentoonstelling-2889-6512b.jpg
Museum De Buitenplaats
De Vrouwelijke blikIn De vrouwelijke blik wordt werk getoond van tien vrouwelijke kunstenaars die tekeningen, installaties of sculpturen maken. Deze combinatie leidt tot een spannende dynamiek waarin de kracht en kwaliteit van wat vrouwelijke kunstenaars kunnen goed naar voren komt. De getoonde werken zijn tevens te koop. De exposanten zijn: Fatima Barznge, Bernadette Beunk, Eline Brontsema, pietsjanke fokkema, Francis Konings, Sabine Liedtke, Petra Morenzi, Ellen Palsgraaf, Charlotte Schleiffert en Eja Siepman van den Berg.

10|05|19
10|06|19
image-317283-Powervrouwen_Knipsel-16790.w640.PNG
Beeldenpark De Havixhorst
Powervrouwen in de Nederlandse beeldhouwkunstPowervrouwen gaat over drie vrouwen die zich staande hielden en houden in de door mannen gedomineerde wereld van de beeldhouwkunst:

Charlotte van Pallandt, Maja van Hall en Eja Siepman ven den Berg.

Het werk van deze drie vrouwen, die elkaar goed kenden en een sterke verbondenheid met elkaar hadden, toont de verwantschappen, maar ook de verschillen. Hoewel het werk van alle drie vrouwen uitgaat van een combinatie van figuratie en abstractie, verschilt hun werk uiterlijk totaal van elkaar.


20|05|19
17|11|19
image-267408-DSCF5844_-_kopie.w640.JPG
Art Noord
Projectruimte Hoofdstraat 17 op Art Noord in Museum Belvédère in Heereveen

Kunstenaars: Armando, Wolvecamp, Jan Henderikse, Aubertin, Bram Bogart, Jan Schoonhoven, Gerrit Benner, Gaston De Mey, Etienne Elias, Alphons Freymuth, Reinier Lucassen, Eja Siepman van den Berg.

I.s.m. Galerie Schoots + Van Duyse, Antwerpen


27|08|18
30|08|18

Wilhelminaring - Wim Pijbens, Eja siepman van den Berg, Katja Prins
Eja siepman van den Berg laureaat van de Wilhelminaring

De jury besloot unaniem om de Wilhelminiring 2017, de prestigieuze tweejaarlijkse oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst, uit te reiken aan Eja Siepman van den Berg (Eindhoven, 1943) omdat zij inmiddels al vijftig jaar onverstoord doorwerkt aan een bijzonder en herkenbaar oeuvre met een volstrekt eigen signatuur.

Wim Pijbens, Eja Siepman van den Berg, Katja Prins


Zig zag - Eja Siepman van den Bergimage-144179-Eja_zig_zag.jpg
Eja Siepman van den Berg begon haar opleiding aan de Rijksacademie te Amsterdam in 1962 en studeerde af in 1967. Haar carrière nam meteen al een vlucht toen ze in 1967 de Prix de Rome won.

Sindsdien heeft zij met haar oeuvre een geheel eigen plek weten te veroveren in de canon van de Nederlandse beeldhouwkunst. Haar werk is vertegenwoordigd in zowel museale als privé collecties. Op vele plekken in de openbare ruimte zijn haar beelden te bewonderen.


In 1978 was Eja Siepman van den Berg de eerste winnaar van de Charlotte van Pallandtprijs, een nationale prijs voor jong talent tot 35 jaar. De daarop volgende decennia is zij haar talent blijven bewijzen.


In elke fase van haar leven is haar werk relevant gebleken en van een hoogstaande kwaliteit gebleven. Het werk van Eja Siepman van den Berg is beeldhouwkunst in de klassieke zin van het woord die, in al haar ingetogenheid, nog zo actueel is als de dag dat ze in 1967 als jonge beeldhouwer de Rijksacademie verliet. Het is dan ook op z'n plaats dat het oeuvre van Siepman van den Berg nu wordt bekroond met de Wilhelminaring, een prijs die zich richt op kunstenaars boven de 50 jaar.